fredag 13 januari 2012

De tystas led

Ehuru Sveriges radio (P4 Sörmland) valt att censurera bort Völund Smeds listetta "De tystas led" hoppas jag fler än jag väljer att istället lägga ut den på sina bloggar, facebooksidor och dyl.
En anledning till denna censur, som anförts av ansvariga på P4, är att en av bandmedlemmarna har ett nazistiskt förflutet han ej tagit avstånd ifrån. Hur det än är med den saken är P4:s agerande oacceptabelt, allra helst då låtar av bla våldsuppviglarna Adam Tensta och Timbuktu tillåts. För att inte tala om Mikael "Klart man var kommunist. Det tar jag inte avstånd från en sekund" Wiehe som ingen har en tanke på att banna, vare sig från radio eller tv. Istället har han blivit någon slags mysfarbror på äldre dar. Det kan inte kallas annat än hyckleri.  
Samtidigt känns det också väldigt märkligt och olustigt hur Expo blivit all etablerad medias stora källa. Ständigt hänvisas till Expo, som om de satt på några absoluta sanningar. Det är inte god journalistik, bara ovärdigt ett samhälle som säger sig stå för mångfald. För övrigt, är det några som har ett förflutet att ta avstånd ifrån är det väl just Expos "granskande journalister och experter". Expo exponerat har en hel del material.
, censur är att i längden gräva sin egen grav så håll tillgodo och lyssna på en bra låt:
"Völund Smed var med i Radio P4 Sörmlands topplista Sörmland Topp-5 med låten "De Tystas Led". Redan första veckan intogs förstaplatsen! Tyvärr så kan du inte längre rösta på låten där då bandet blivit uteslutet pga. tidningen Folkets lögner angående syftet med texten och för att medlemmar ur bandet vägrat ta avstånd från tidigare liv och från varandra. Om ni som röstat får era pengar tillbaka kan vi inte svara på, men skriv gärna till P4 Sörmland och fråga.
Bandet tar härmed avstånd från allt förutom sin musik och sin publik. Media göre sig icke besvär, förvräng och smutskasta annorstädes!" skriver bandet själva på sin hemsida. 

Inga kommentarer: